Дали г-н Джамбазки ще остане в София, ако бъде избран - разбира се, че ще остане. Още Цезар е казал "по-добре първи в Галия, отколкото втори в Рим". Това гарантира в "Беновска пита" по Канал 3 депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.
 
"А дали ВМРО ще може, пак ще си послужа с пример. Г-н Славчо Атанасов в първия си мандат като кмет на Пловдив, издигнат от ВМРО тогава, а сега ще го подкрепим, та тогава той въведе нещо, за което се говори навсякъде - безплатни детски ясли.
 
Молитвата на ВМРО е упование на собствените сили, вяра в избрания път, разчитаме на доверието на хората, които добре ни познават, добре оценяват работата ни. Надяваме се това да бъдат осмите поред успешни избори за ВМРО за последните 6 години", каза историкът, който е регистриран в листата на ВМРО във Велико Търново за Местни избори 2019.
 
За кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София като необвързана с БСП, историкът бе категоричен: "Кандидатурата й като гражданска е толкова гражданска, колкото сняг през юни. Това не може да бъде прието за нормално, тя има политическа кариера в БСП. Ще победи онзи, който направи по-добра кампания - кампаниите ще имат значение в тези избори, сериозно говоря. Кампаниите може да предрешат изхода", каза доц. Михов.
 
За Йорданка Фандъкова той бе лаконичен: "Фандъкова в управлението си е един делови кмет, минусът й - натрупаните негативи на ГЕРБ."