Обществени поръчки за ремонти и строителство на пътища за над 34 млн. лева е спечелила фирма, в която участва депутатът от БСП Стоян Проданов, пише в. “24 часа”.
Става въпрос за ямболската “Технострой-инженеринг 99”. Договорите са от края на 2005 г. до сега и са сключвани с пътната агенция, регионалното и земеделското министерство и общини, сочи регистърът на обществените поръчки.

За компанията в. “Дневник” съобщи, че в обединение с фирма “Билд-консулт” на депутата от ДПС Юнал Тасим е сключила договор по оперативна програма “Регионално развитие”. В тандем в края на 2008 г. двете компании спечелили и поръчка на земеделското министерство.

Заради тази процедура вицепремиерът Меглена Плугчиева обясни, че при нея е постъпил сигнал за конфликт на интереси, касаещ двама депутати, спечелили проект за ремонт на селски път. Тя посочи, че случаят се проверява от Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за борба с корупцията. Сигналът ще бъде проверен и от министъра на земеделието Валери Цветанов. /БЛИЦ