Две четворки депутати от ГЕРБ, БСП, ВМРО и ВОЛЯ се надвикваха и караха по БНТ и Нова телевизия, коментирайки предстоящия вот на недоверие , оставката на Нено Димов и предложението да го замести Емил Димитров Ревизоро.

Младен Шишков от ГЕРБ заяви в ефира на БНТ от парламента, че се надява новият екоминистър да успее да реши проблемите в сектора. "Като експерт ще успее да въведе една система, която да откликне на очакванията на българските граждани".

Според Милен Михов от ВМРО те са се спрели на кандидатурата му, защото е експерт и е необходима ревизия на ВиК сектора.

Иван Иванов от БСП заяви, че е притеснен от изявлението на Ревизоро, че става министър, за да оцелее правителството. "Това става на гърба на 500 000 граждани, които живеят без вода. Ще гласуваме против тази номинация. Искаме оставката на цялото правителство. Не очакваме на г-н Емил Димитров там да му е лесно. Жертвата тук не е г-н Нено Димов, а българските граждани, които стоят без вода", категоричен бе той.

Депутатът Пламен Христов от "Воля" заяви, че поведението на правителството е скандално. "Единственият критерий, по който се избира, е дали е от ВМРО или не. Това е цинично. "Воля" ще напусне залата в знак на протест и няма да подкрепим тази номинация. Смешно и жалко е в момента да се прави такава стъпка, за да се удовлетвори квотните желания на ВМРО', смята още Христов.

Попитан на чия страна ще застанат при вота на недоверие, той заяви, че предстои да се вземе решение как ще гласуваме.

Друга четворка депутати от същите партии спореха и се караха по Нова телевизия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!