Депутатите решиха дали ще отменят лятната си ваканция!

Предложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на депутатите беше отхвърлено, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ гласуваха 68 народни представители, "против" - 10 и "въздържали се" - 104 , с което предложението бе отхвърлено.

Проектът бе прегласуван и отхвърлен. Опозицията настоя ваканцията от 1 до 31 август парламентът да не почива, за да приеме законодателни промени за хората с увреждания. Като аргумент от БСП посочиха, че търпението на тези хора е изчерпано поради очевидната и безспорна невъзможност за оживяват в условията, в които ги поставят парламентът и правителството.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви: „Ако министър Бисер Петков е поел ангажимент законът да е готов до края на юли, значи имаме всички основания да работим през август“. Депутатът Михаил Христов посочи: „Трябваше да има дебат, а не да кажете защо няма да гласувате за предложението ни“.

Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков обяви: „Всички искаме да имаме адекватен закон, който да реши проблемите на хората с увреждания- да е устойчив във времето и да е финансово обезпечен“. „Можем да сбъркаме ако оказваме прекалено голям натиск спрямо работната група и експертите, които работят по закона“, коментира той.