Депутатка на Промяната с важна новина за военната помощ за Украйна

Темата е отпаднала от дневния ред на комисията по външна политика, съобщи Венцислава Любенова

Визитата на Дмитро Кулеба е протоколна. Няма информационно затъмнение за разговора на премиера Кирил Петков с украинския президент Володимир Зеленски. Позицията на България спрямо войната в Украйна е ясна. Това каза пред БНР Венцислава Любенова, председател на Комисията по външна политика в парламента.

Темата за военна помощ за Украйна е отпаднала от дневния ред на комисията заради необходимост от прецизиране на законовата рамка на двата проекта и от нужда от предлагане на по-всеобхватен пакет.

"Финансовата помощ варира спрямо необходимия пакет от мерки. Ситуацията се мени доста бързо. Разглеждат се различни видове пакети, които трябва да бъдат одобрени от Министерството на финансите и според европейската мярка".

Любенова допълни, че сънародниците ни, засегнати пряко от войната, е основен приоритет. "Българските дипломати правят всичко възможно да изведат българските граждани от Украйна безопасно".

Тя увери, че България работи добре с партньорите от НАТО и Европейския съюз.

По повод спора с коалиционни партньори за места в комисии, Любенова заяви, че работата с колегите е добра и е нормално да има различия.