Депутатът от ВМРО Стоян Божинов върти интриги срещу ГЕРБ

ВМРО най-много спечели от протестите. Радвам се, че има такива, ние протестите трябва да ги чуваме, освен това с тях ще можем да притиснем ГЕРБ да приеме някои от нашите законопроекти, ако това стане то ние сме готови за избори. Този скандален  коментар направи в интервю пред местна кабеларка БАЦ ТВ лидерът на ВМРО Петрич и депутат от управляващата коалиция Стоян Божинов, пише Струма.

Говорейки от името на ВМРО, партия, която е в управлението на държавата и коалиционен партньор на ГЕРБ,  петричкият политик скандализира обществеността, отприщвайки въпроса: Задкулисно ли е поведението на  ВМРО и прозира ли политическото двуличие на коалиционния на правителството партньор, в ситуация, в която страната се тресе от антиправителствени протести?!. 

Когато устоите на управлението са разклатени, представител на коалиционния партньор, народен представител и местен лидер, твърди, че ВМРО е единственият печеливш от тези протести, и че те са начинът, чрез който партията може да "притисне" ГЕРБ да им играе по свирката и да приеме техните законопроекти, което ще ги подготви за предстоящите  избори.

Пиарът, който Божинов се опита да направи на партията си и неговият коментар, са  в пълен противовес с декларациите на националното ръководство на ВМРО и позицията на партията, застанала на думи плътно зад партньора си ПП ГЕРБ.

Къде е истината?! Божинов изразява позиция на цялото ВМРО или сгафи, казвайки неща, говорени под сурдинка вътре в партията му. Интересно е дали прави откровени признания или е проводник на политическо двуличие и лицемерие.

Крайно неясно и лицемерно е поведението на войводската партия. Вече неколкократно ставаме свидетели на това как членове на ВМРО от Пиринския регион участват активно в протестите срещу правителството, развели българския трибгреник. Виждаме синове на ВМРО активисти начело на протестите да  издигат плакати контра правителството и уличаващи правителството в корупция. 

Политическо  двуличие лъсна и по време на местните избори 2019 -та, когато изненадващо по места ВМРО издигна свои кандидати за кметове, а след като загубиха не подкрепиха кандидатите на коалиционния си партньор ГЕРБ.