Деси Атанасова извади на светло голяма спекулация от опозицията

Намаляване на данъците няма да има и заем не е теглен от България към момента, посочи Десислава Атанасова

Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира промените в Закона за здравето. Извънредната епидемична обстановка няма нищо общо с извънредното положение. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод на приетите вчера в Народното събрание промени, цитирана от bTV. 

По думите ѝ голяма част от противоепидемичните мерки са отпаднали като даде пример с КПП-тата в областните градове, ходенето без маска на открито и възможността за посещение на заведенията на открито. 

„Предполагам, че ще има и още разхлабвания. По отношение на предстоящия туристически сезон – има много предложения в законопроекта. Не мога да кажа, че  преди и след 13 май, по отношение на нормативното уреждане на извънредното положение, е едно и също“, допълни народният представител от управляващата партия. 

Тя напомни, че намаляване на данъците няма да има.

"България имаше положителен икономически растеж, никой не очакваше, че ще има такава пандемия. Никой не е очаквал, че ще има подобна криза", каза Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ напомни отново, че заем не е теглен от България към момента. "Позицията постоянно спекулира по темата за заема", заяви тя.

"Все още заем не е теглен. България се справя в рамките на своите възможности. Нека да видим дали икономиката все пак няма да започне да се стабилизира с тези мерки, които сме приели и тези, които предстои да бъдат направени. Дали туризмът няма да успее да запази заетите", уточни тя.

"Ежедневно има диалог между правителството и финансовите институции", заяви Десислава Атанасова.

"Поздравявам хората, които са дисциплинирани. Трябва да издържим, останете си вкъщи и се пазете", завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!