Деси Атанасова: Трябва да спрем разпространението на фалшивите новини

Наказателна отговорност ще се търси от тези, които разпространяват невярна информация относно заразните болести

Нашата парламентарна група подкрепи текста за спекулата, предложен от БСП, за да има консенсус и да покажем, че сме солидарни с народа.

По отношение на свободата на словото искам ясно да подчертая, че в никакъв случай и никой с текстове в Наказателния кодекс не забранява свободата на словото в България.

Това коментира в сутрешния блок на bTV народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя уточни, че наказателна отговорност ще се търси единствено от тези, които разпространяват невярна информация относно заразните болести в условията на извънредно положение.

Атанасова добави още, че мерки за преодоляване на кризата с COVID-19 са предложени както по отношение на бизнеса, така и по отношение на обикновените хора и категорично заяви, че тези мерки ще проработят.

Депутатът от управляващите не спести критиките си към БСП, пояснявайки, че тази опозиционност, която демонстрират социалистите в момента, не допринася с нищо хората да имат доверие в парламента.

,,Ако не спрем разпространението на фалшивите новини, ще продължава насаждането на паника сред обществото. В тази насока задължително трябва да се вземат постоянни мерки'', каза още Десислава Атанасова.

Във връзка с текстовете за спекулата Явор Божанков от опозицията призна, че БСП са допуснали грешка, която обясни с базата на изчисляване на спекулата.

,,Ще го коригираме. Ще направим  друга база за изчисление'', посочи депутатът от БСП.