Десислава Атанасова скочи на ЦИК: Някой не беше прочел Изборния кодекс! (СНИМКИ)

От 13 ноември имаше достатъчно време, за да се организират обществените поръчки за тези машини, подчерта тя

ГЕРБ бе първата политическа сила, която рано тази сутрин внесе документи в ЦИК за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Още от 6 часа тази сутрин от младежката структура на партията започнаха да се събират пред ЦИК, за да може ГЕРБ да се регистрират първи за вота.

Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов сложи подписа си под документите на партията за участие в изборите. Заедно със заместник-председателя на 43-тото Народното събрание Димитър Главчев, депутата Десислава Атанасова, председателя на младежката структура на ПП ГЕРБ Георг Георгиев, както и младежи от ГЕРБ те внесоха папките с необходимите подписи за участие на партията в изборите.





След като документите за регистрация във вота бяха подадени, Десислава Атанасова коментира пред медиите проблемът, който възниква след решението на ВАС във всяка секция да може да се гласува и машинно.





Тя бе категорична, че за създалата се ситуация нямат вина нито правителството на Бойко Борисов, нито това на Огнян Герджиков.



„ЦИК реагира неадекватно. Вината е, че някой до този момент не беше прочел Изборния кодекс и текстовете, които касаят произвеждането на изборите и машинното гласуване”, подчерта тя.



„Това, че правителството е в оставка, беше известен факт на цялата общественост на 13 ноември. Факт беше и подадената оставка малко по-късно”, каза Атанасова и добави, че в тези няколко месеца е имало време да се организират обществените поръчки за тези машини.