На съвместно заседание на Обединения национален предизборен щаб на коалицията СДС и ДСБ бяха обсъдени две имена за коалицията: „Десните” и „Синята коалиция”. Това съобщиха от щаба.
Обединеният предизборен щаб реши да се допита до гражданите какъв е техния избор за име на дясната коалиция. 

Припомняме, че на 13 март председателите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов подписаха споразумение за общо явяване на избори за европейски и български парламент и единна политика в 41-вото Народно събрание. От СДС постигнахме това с цената на компромис, знаейки обаче, че съединението прави силата, посочи тогава Димитров. Слабостта на автентичната десница е голямо зло за нашата страна. Трябва да направим всичко възможно и това са първите стъпки да възстановим силата на тази десница, посочи от своя страна Иван Костов.

Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД в това обединение, а Иван Костов изтъкна, че от ДСБ желаят в коалицията да влязат колкото се може повече партии от дясно-център.
Днес стана ясно, че "Новото време" се присъединява към коалицията на СДС и ДСБ. До дни ще бъде подписано споразумението, след като съгласието си формално дадат политическите органи на двете партии. /БЛИЦ