СДС и ДСБ ще подкрепят идеята на БСП да се състави временна комисия, която да се ангажира с промените в изборното законодателство.
Предложението за комисията беше обявено вчера след заседание на Парламентарната група на Коалиция за България. Десните пък днес след като си поговорили, са решили, че ще участват в комисията. Те обаче ще настояват първият и най- важен въпрос, с който да се занимае комисията, да бъде спирането на практиката за купуване на гласове. Трябва да се изчистят списъците с гласоподаватели, защото хората очакват да има честни избори, мотивира Веселин Методиев от ДСБ.
Въпреки това обаче той изрази опасения, че управляващите ще се опитат да използват участието на опозицията в комисията, за да й прехвърлят проблема с липсата на добро изборно законодателство като горещ картоф. БСП твърди, че иска промяна, но като се бави, излиза, че не иска такава, обясни пък Ваньо Шарков от СДС. Десните са категорични, че измененията, които се отнасят до избори на депутати в Европейския парламент, трябва да бъдат приети най-късно до 7 април. 27 април пък е крайният срок, в който могат да се изменят законите за избирането на представители в Народното събрание. Камелия Цветанова, БЛИЦ