Десните са готови с мотивите за седмия вот на недоверия към правителсктвото, който ще бъде внесен следващата седмица. Има пълен провал в три ключови области и заради това вотът ще е за цялостната политика на кабинета Станишев, смятат депутатите от опозицията.
Вместо еврочленство, налице е отдалечаване от съюза, мотивира се Ваньо Шарков от ОДС. Управляващите обещаха икономически просперитет, а доведоха финансово-икономическа и газова криза, пише още в мотивите. Според десните няма сигурност в държавата, а полицейски произвол и насилие. Правителството се е сраснало с организираната престъпност, обобщи Шарков. Все още няма отговор на въпроса дали "Атака" ще подкрепи вота и ще се върне в парламента за гласуването му.
Независимият Лючезар Иванов, който е член на ГЕРБ, коментира обаче, че ако те не се включат в инициативата на десните, ще се затвърди съмнението за тайно съглашение между "Атака" и БСП. Той определи НДСВ като "трапезни революционери" и заяви, че десните не разчитат на тях, защото царистите ще си подкрепят правителството.
Камелия Цветанова, БЛИЦ