Градската десница отново е на път да се удави в капана на собственото си високомерие и елитарност, познати под името "умни и красиви". За кой ли път отломките на старото и истинско СДС стават жертва на вярата, че само и единствено те знаят как да управляват държавата. Останалите само трябва да слушат и да се подчиняват, пише anteni.bg

Протестът срещу Христо Иванов на бившия съдия и шеф на групата на ДБ в софийския общински съвет Методи Лалов имаше ефекта на бомба. Взривът поставя под съмнение не само влизането в следващия парламент на ДБ, но и изобщо политическото бъдеще на дясната формация. Лалов извади наяве отдавна тлеещи противоречия, които няма как да бъдат крити дълго време. Например това, че листите се редят от трима човека. Или, че ДСБ и „Да, България“ имат коренно противоположно мнение за президентските избори. Както и за най-болната тема в момента в целия свят – зелената енергия.

За какво му беше на Христо Иванов да кара лодката край Росенец и да се бие с гардовете на Ахмед Доган? За да може едни хора, които иначе няма да вземат и 1 % на избори, ако се явят сами, да определят листите, да сочат с пръст неудобните и да си пробутват протежетата? Най-страшното е, че май Слави Трифонов ще се окаже прав. Десните просто се борят за постове – не за идеи, не за политики, не за бъдеще. За постове във властта, при това веднага.

Христо Иванов повече от година води битка срещу ГЕРБ и ДПС, и персонално срещу Иван Гешев. Към днешна дата резултатът е плачевен – ГЕРБ е първа сила, втора е БСП, трета някаква квазиформация на Кирил Петков и Асен Василев. Иван Гешев си е все така главен прокурор и няма дори далечни сигнали, че може да подаде оставка или да бъде отстранен. А десните отново са извън борда.  Този филм сме го гледали няколко пъти. Но този път финалът на лентата  ще е фатален.