Димитър Главчев разбули голяма мистерия около ГЕРБ и ДПС

Може да има финансиране на партиите от юридечски лица, но то трябва да бъде при изключително строги правила, смята той

Нашата позиция е ясна и трайна още от 2016 година. Тогава на референдума над 2,5 млн. души се произнесоха по темата. Това са адски много гласове. Ние ще се съобразим с волята на нашите работодатели - гражданите. Аз съм на мнение, че ако сега се проведе същия референдум, още повече хора ще гласуват за партийна субсидия от 1 лев. Това се дължи на театъра, който се разигра при БСП с подаването и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Хората се дразнят на тази неща.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. "Може да има финансиране на партиите от юридечски лица, но то трябва да бъде при изключително строги правила и напълно изсветлено. Процесът трябва да бъде изключително прозрачен и много регулации. Абсурдно е да се твърди, че сме се съюзили с ДПС. Те направиха смислени предложения за субсидиите и няма нищо лошо те да се подкрепят. Не разбирам защо всички в последните дни ни пришиват към ДПС. Ние имаме коалиционно споразумение и го спазваме на 100%. За мен по-сериозните проблеми са в малката коалиция. Сега обвиняват премиера Бойко Борисов, че не се явявал на коалиционен съвет. За мен първо в Обединени патриоти трябва да се съберат тримата и тогава да се осъществи голям коалиционен съвет", разкри бившият председател на парламента.

"За мен не трябва да се правят промени в данъчната система. Не трябва да се пипа нещо, което работи. Все пак тези промени са предмет на политически разговори и ако се постигне политически консенсус, ще трябва да се мисли по тази тема. В бюджета са заложени приходи от тези данъци. Едва ли някой ще иска да не се изпълни бюджета. За това ще се вземе и този заем за изтребителите, за да не пострадат други политики от лиспата на средства. Искам да уточня, че този заем ще бъде взет при много добри условия", разкри Главчев.