Всяко бъдещо правителство е по- добрият вариант за страната, отколоко непрекъснати избори, смята министърът на икономиката Петър Димитров.
Избирателите ще решат кой ще управлява, заяви той по Нова телевизия и добави, че не е изключена и коалиция между БСП и ГЕРБ.
По думите му държавата повече не може да се намесва в съдбата на комбината „Кремиковци”. Вече има подадена жалба в Европейската комисия от чужди зелени организации за това, с което сме съдействали до момента, посочи той. Според Димитров европейските правила забраняват намесата на държавата в случаи като този с металоргичния комбинат, който в по-голямата си част е частна собственост. Ако знаех това, което ще се случи сега, нямаше да удължаваме агонията на „Кремиковци”, но имаше преговори и надежда за спасението на комбината, заяви Петър Димитров. Той застъпи позицията, че са положени много усилия за спасяването му, защото от „Кремиковци” зависи работата на пристанищата Бургас и Лом, както и голяма част от БДЖ.
Според Димитров си струва всякакъв риск при взимането на кридит за АЕЦ „Белене”. Той е важен проект, защото потреблението на електричество ще нарастне и ние трябва да мислим за годините след кризата, мотивира се той. /БЛИЦ