Ако не бъде решен проблемът с “Топлофикация”, имаме два варианта – да сменим кмета на София или да сменим столицата. Това коментира министърът на икономиката Петър Димитров по БНТ тази сутрин.
Според Димитров столичният градоначалник Бойко Борисов не си дава сметка, че той е мажоритарен собственик на дружеството и трябва да се ангажира сериозно с решаването на финансовото положение на “Топлофикация”. От 2006 г. се опитваме да приватизираме дружеството, но той си играе на пинг – понг. Сега поиска държавата да си вземе “Топлофикация”, съгласен съм, но трябва да внесе предложения, а той и това не е направил, добави Димитров.
София има много проблеми и то не само с “Топлофикация”, а и с боклука, детските градина, зелените площи, строителството. При цялата тази ситуация, кметът казва – държавата се управлява лошо, но управлението не е аматьорска дейност, отбеляза Петър Димитров.
Министърът обяви, че е възможно и през тази зима да бъде спрян износът на ток. В региона има недостиг на електроенергия, България е изключение, но ние не сме остров. Все още изнасяме ток, но не може да оставим хората на тъмно и студено, а търговците на печелят и ако се наложи, ще спрем износа през зимните месеци, мотивира се той. /БЛИЦ