Арестуваният за купуване на гласове деребей Джейхан Ибрямов, чутовният гаф с предизборното видео на омразата към Израел и празните зали в страната изнервиха до краен предел Ахмед Доган. 

Не ни стигат гласове, оставаме извън парламента, отчаяно повтарял Сокола пред най-верните си хора, разкри "24 Родопи". 

"Имаме нужда от напрежение, което да събуди хардизбирателя ни.

Търсете резерви и в Турция, защото не-вли-за-ме!",

гневял се Доган, разкри пред изданието кърджалийски дерибей. Доган е водач на листата на земеделския си АПС и вече сериозно се тревожел, че като такъв катастрофира на изборите. 

Ахмед Доган дори пратил на поправителен изпит за събиране на гласове в Турция верния си Джевдет Чакъров. Припомняме, че в края на миналата седмица и в началото на тази Чакъров вися три дни като прани гащи пред двореца на Ердоган, но турският президент отказа да го приеме. 

Източниците от Кърджали издават, че в отчаянието си Доган наредил на своите да направят всичко възможно да „събудят“ верните доганисти от зората на демокрацията и да спекулират с темата за т.нар. „възродителен процес“. Тя трябвало "да стане водеща, 

да се търси напрежение, да се ползва език на конфронтацията". 

Истината е, че 35 години Доган не си мръдна пръста, за да потърси възмездие и виновниците за т.нар. "възродителен процес" да бъдат изобличени и наказани. Делото бе възобновено след сигнал на председателя на ДПС-Ново начало Делян Пеевски.

ДПС без ДС, обяви преди седмица Пеевски. И подаде сигнал до Военно-окръжна прокуратура, с който настоя за провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. “възродителен процес”. В четвъртък стана ясно, че разследването за най-бруталното погазване на човешките права и свободи в новата история на България е започнало. 

Майор Кирил Пейчинов от Военно-окръжна прокуратура София разпореди военни следователи да установят агентите, работили за Държавна сигурност по линия на т.нар. „възродителен процес“ по региони. Те трябва да бъдат разпитани в качеството на свидетели

какви задачи са им поставяли водещите офицери

и тяхното изпълнение. Също така да установят къде се съхраняват агентурните дела на агентите, да се изискат и приложат оперативните дела. 

Със сигурност в хода на разследването наяве ще излязат най-тъмните тайни на Доган, когото дисидентите в ДПС наричат най-добрия продукт на ДС и КГБ. Един от тях - Нури Адалъ, дори не искал да чуе за Доган, заради предателствата на Сокола към българските турци.