Лично лидерът на ДПС Ахмед Доган ще оглави варненската депутатска листа на движението, съобщава "24 часа". Според партийните функционери от региона вероятността това да се случи е 70%-80% , но щяло да се реши до месец, съобщава "24 часа".
"Все пак лидерът е свързан с Варна. Роден е в близко село , а и ДПС е тръгнало от тук. Затова няма нищо странно", смята един от местните лидери.
Кандидатурата на Сокола се очаква да бъде издигната от областната младежка организация на партията. Младежите с охота приемали номинацията на лидера, защото той редовно засвидетелства добрите си отношения с тях. Именно с варненските младежи Доган избрал да посрещне студентския празник на 8 декември м.г.  на скрит от медиите купон  в хотел "Бриз".
В партийните редици се говори, че Доган е решил тази година за последно да се кандидатира за депутат и това също бил сериозен аргумент да влезе в Народното събрание от родния си край.
Ако Доган все пак откаже , морската структура на ДПС имала готовност да номинира Йордан Цонев.
Варненската организация на БСП вече предложи Сергей Станишев да води червената листа. За негов конкурент отдавна се спряга Бойко Борисов, но от ГЕРБ упорито твърдят, че начело ще е местен човек. /БЛИЦ