Дело за източване на ДДС ще започне до месец срещу бизнесмена Арбен Хавальов, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, пише в. “168 часа”.
Името на 38-годишният бизнесмен изплува покрай проверка на парламентарната комисия за борба с корупцията за собствеността, парите и инвестициите в туристическите обекти на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Според сигнала на ДСБ Арбен Хавальов, станал известен като “домакина” на Доган, се води собственик на хотел “Каса Домини” в Рибарница. Хората на Костов твърдят, че лидерът на ДПС често разпускал там. По признание на самия Хавальов построяването на луксозния хотел струва 3 млн. евро от банкови кредите. Твърди се, че само за един спален комплект с марката “Версаче” са дадени по 800 евро. Леглата в хотела са 4000 и 5000 евро. Хиляди са вложени и в облицовки от злато и скъпи материали.

Според постановлението на прокуратурата за привличане като обвиняем “домакина” ще бъде съден за източване на ДДС в размер на 638 761, 66 лв. В заключението на прокуратурата са констатирани редица данъчни престъпления, позволили да бъде източено ДДС, и кражба на чужда самоличност. За да станат възможни, Хавальов използва името Антон Драгомиров Белев. Той е откраднал личните данни на двама души, за ад регистрира в Пловдив фирма ЕТ “РАС – Антон Белев”. /БЛИЦ