Домакинът на Доган на съд за ДДС

Дело за източване на ДДС ще започне до месец срещу бизнесмена Арбен Хавальов, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, пише в. “168 часа”.

Името на 38-годишният бизнесмен изплува покрай проверка на парламентарната комисия за борба с корупцията за собствеността, парите и инвестициите в туристическите обекти на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Според сигнала на ДСБ Арбен Хавальов, станал известен като “домакина” на Доган, се води собственик на хотел “Каса Домини” в Рибарница. Хората на Костов твърдят, че лидерът на ДПС често разпускал там. По признание на самия Хавальов построяването на луксозния хотел струва 3 млн. евро от банкови кредите. Твърди се, че само за един спален комплект с марката “Версаче” са дадени по 800 евро. Леглата в хотела са 4000 и 5000 евро. Хиляди са вложени и в облицовки от злато и скъпи материали.

Според постановлението на прокуратурата за привличане като обвиняем “домакина” ще бъде съден за източване на ДДС в размер на 638 761, 66 лв. В заключението на прокуратурата са констатирани редица данъчни престъпления, позволили да бъде източено ДДС, и кражба на чужда самоличност. За да станат възможни, Хавальов използва името Антон Драгомиров Белев. Той е откраднал личните данни на двама души, за ад регистрира в Пловдив фирма ЕТ “РАС – Антон Белев”. /БЛИЦ