"Ще дадем кратка информация и няколко въпроса", с тези думи кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков започна извънреден брифинг на партията, на който присъства и бившият вицепремиер Томислав Дончев.

"През 2008 година срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен има обвинителен акт за документни данъчни измами. Този обвинителен акт е срещу него и още шест човека. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, действала в перисоа 2001 - 2004 година.

Лице със същите имена е задържано в ОПГ, източила 15 милиона ДДС през 2014 година. Въпросното лице в било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния района „Овча купел“, това заяви Тома Биков от ГЕРБ.
 

Новият шеф на ДФЗ Борис Михайлов. Снимка: ДФЗ

От думите му стана ясно, че тогава е установено, че лицето е плащало на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име с цел данъчни измами. В групата са участвали и данъчни служители, които са съдействали за връщане на ДДС и извършването на измами с ДДС.

"Аз имам само един въпрос. Лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година, е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", каза на свой бившият вицепремиер Томислав Дончев, отправяйки въпрос към служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!