Дончев огласи ще подкрепи ли ГЕРБ правителство на ПП

Напълно честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция, подчерта той

Винаги трябва да очакваш неочакваното и да си готов за всякакъв развой на събитията. Това каза пред bTV Томислав Дончев от ГЕРБ, коментирайки резултатите от последните избори.

„Не сме говорили срещу машинното гласуване. Ние задаваме въпроси и това, което ни притесняваше, е, че или не получавахме отговори, или получавахме разнопосочни. Но това не означава, че сме против машинното гласуване”, подчерта Дончев.

„Начинът на протичане на изборите, начинът на организация на изборите и някои тънкости на машинното гласуване тепърва ще ги коментираме. Очаквам отговор на въпросите, които задаваме от 10-дни. Още следващите дни ще зададем още въпроси”, добави той.

„Подкрепата ни се запазва на сходни равнища. Ако направите по-детайлен анализ на т.нар. партии на промяната – там има прегрупиране. Не очаквайте от мен да осъждам вота на хората. Вотът на гражданите винаги е правилен”, категоричен бе Томислав Дончев.

По думите му, резултатите трябва да се посрещат не само с еуфория, но и с мъдрост. „Аз приемам, че някой не иска да работи с някоя партия. Това е разбираемо. Не може обаче да изолираш групи от обществото”, каза той.

На въпрос ще подкрепят ли ГЕРБ кабинет на ПП, ако някой ги потърси, Дончев заяви: „Управлявали сме в различни коалиционни формати. Трябва да е ясно обаче кой управлява, кой за какво отговаря...

Напълно честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция”, подчерта бившият вицепремиер.