Дончев разкри свършва ли епохата на Борисов в ГЕРБ

Той бе категоричен, че правителството не е подслушвало опозицията

Борисов е основател безспорен лидер на ГЕРБ. Епохата му в партията ще продължи още. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

На въпрос той ли ще бъде силния човек в партията, бившият вицепремиер заяви, че всеки трябва да си намери пътя. "Дори когато се качваш към най-високия връх, никога не трябва да забравяш, че трябва да се върнеш обратно", добави той. 

„Свикнали сме да се обясняваме за всичко. Универсално е да сме виновни за всичко. Контекстът на тази кампания ще е малко по-различен“, каза още Дончев.

„Имали сме партньорство с различни политически сили. Не мисля, че обвинението, че сме токсични, е вярно. Това е част от политическата ситуация – ще мине и ще отмине.

Ще търсим възможно най-добрия резултат на изборите. Трябва да се намери модус на политическо взаимодействие, за да се сформира правителство.

Политиката освен надвикване и укор е и отговорност – да съставиш кабинет. Тази роля е трудна. Да обвиняващ и критикуваш е много по-лесно“, подчерта Дончев.  
 
Бившият вицепремиер в последното правителство на Борисов коментира и санкциите, които САЩ наложи на българи. По думите му, това е политически сигнал и към политиците, и към институциите.

„Безспорно означава, че институциите не са се справили по най-добрия начин. В текста няма изненада.

Всички фигури, освен Александър Манолев, са трупали сила и мощ преди да се появим на политическия небосклон“, посочи Дончев.

Той бе категоричен, че правителството не е подслушвало опозицията. „Поне не зная нещо подобно“, уточни той. 

"Как си представяте министър или вицепремиер вечер да слуша опозицията? Никога не съм слушал СРС, еле пък с представители на опозицията", заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.