Редно е да се отбележи, че в някои държави извън еврозоната има по-добра бюджетна характеристика от тези, които са вътре. Членството ни в еврозоната е дългосрочен процес, България трябва да изпълни много технически неща, за да извърви пътя дотам. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ. 
"Всички трябва да сме много предпазливи с оглед на това, което се случи преди време в Гърция и с еврото. Влизането ни в еврозоната не подлежи на съмнение, но няма как да стане в близките две години. Без съмнения обаче в Шенген ще влезем преди еврозоната", категоричен е той. 

"Докладът на ОЛАФ не е дълъг и се чете лесно. В период на предизборно време сме и затова стана цялата тази истерия. Този доклад винаги е сочил успехите на управлението, а това представлява явно интерес за опозицията. Няма класация в него за това коя страна и колко е корумпирана и няма как да има. Подаването на сигнали в предизборна ситуация у нас за такива нередности става много по-активно. Имаме относително висок брой разследвания на тези сигнали", добави още Дончев. 

"Когато има държавен служител, който е в командировка, това не може да се нарече нерегламентирани разговори, както заяви Корнелия Нинова. Аз самият съм водил такива разговори и го съобщих в парламента. Ако има пазар на електроенергия, ние имаме площадка за такава, и затова водим разговори, за да видим какво можем да направим. И аз смятам, че има шанс да се договорим, но трудно. Опарили сме вече със свръхразходи в енергетиката, така че ще подходим много внимателно", каза вицепремиерът.