Бойко Борисов е осиновен от държавата без всякакъв регламент. Той има най-голямата охранителна фирма в държавата, получил е обекти в половината страна, ако той не може да се охранява, аз ли мога?! Това заяви за Агенция БЛИЦ депутатът от БСП Татяна Дончева по повод на изявлението на столичния кмет и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов, че БСП и ДПС си създават алиби в случай, че бъде физически ликвидиран. Дончева коментира, че би следвало Борисов да се охранява сам, което щяло да бъде и добра реклама за собствената му фирма.
Има няколко души, които са записани за охрана в държавата извън регламента. Бойко Борисов има най-мощната за охрана фирма в държавата. Е добре де, след като можеш да охраняваш половината държава, не можеш ли да охраняваш себе си без да ти плаща държавата?, попита Дончева. Според народната представителка няма никакъв проблем тези хора, които го охраняват, да си ги вземе във фирмата и да им плаща. "Ама не става дума само за него", каза тя. На въпрос, че все пак Борисов отправя конкретни обвинения, че две политически сили си създават евентуално алиби, Дончева каза: "Нищо лошо за никого, но с Бойко Борисов е смехотворно, човекът притежател на най-голямата охранителна фирма е на държавна издръжка откакто е спрял да бъде главен секретар. Аз не искам на никой нищо да се случи и питам като нормален човек би трябвало да се оправиш с този проблем. Откакто не е главен секретар той няма никакво законово основание за охрана. Нещо повече, ако беше бивш депутат, министър към който има заплахи, нямам нищо против. Обикновено когато има твърдения, че има заплахи, служба "Охрана" се заема. Борисов е осиновен от държавата без всякакъв регламент, извинете ме той има охранителна фирма, получил е обекти, няма да ви казвам кои, ако той не може да се охранява, аз ли мога?!", попита Дончева. Тя подчерта отново, че не е само Борисов и е въпрос на ред. Ако му трябват точно тези охранители ще ги назначи на щат. Той е охранявал половината държава, направете сметка на парите му, които е получил и не може да отдели средства за тези 10 охранители?! Не е редно. Хайде тази държава да не я използваме за всичко, призова Дончева. Борисов е едър бизнесмен и за неговата охранителна фирма би било собствена реклама сам да се охранява и да покаже охранителните си възможности, каза Дончева. На въпрос кои са другите, които се възползват по този начин, Дончева каза: "Питайте министъра на вътрешните работи" и допълни: "МВР да пази живота на простите хора, а не на сложните".

Както БЛИЦ съобщи, столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред бТВ тази сутрин, че БСП и ДПС си подготвят алиби в случай, че нещо се случи с него и бъде ликвидиран физически. Той обясни, че подмятанията на няколко пъти от различни хора му дават основание да смята така. БСП и ДПС подготвят ситуацията, ако се случи нещо с мен да го припишат на евентуални конфликти в миналото, а аз такива не съм имал. Ако стане нещо ще кажат “Убиха го заради неговото минало на спортист и бизнес”, обясни той.
Борисов посочи, че е охраняван от НСО след като са получени сигнали от чужбина към българските служби. НСО определя броя на гардовете и охраната ми не е засилена, отбеляза той. Борисов припомни, че когато заемаше длъжността главен секретар на МВР са арестувани знакови босове на престъпния свят, като Сретен Йоцич. И Куйович беше задържан и екстрадиран по мое време, само че сега се вади в очите на хората като много голям бос, а той не е такъв, посочи Борисов.
Тези подмятания в общественото пространство ме навеждат на мисълта, че се цели моето физическо ликвидиране, а ако това се случи ГЕРБ ще рухне, ще намалее, заяви Борисов. /БЛИЦ