Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева се забърка в поредния скандал. В студиото на БНТ тя коментира защо ГЕРБ са решили да подкрепят ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент.

По думите й, ГЕРБ са го номинирали, защото това е израз на отношенията между партията и професора, които датират отдавна, заслугите им за избора му за шеф на СУ и заговори "за любвеобилност, почит, любов от страна на Герджиков към Борисов". Тя дори прочете реч на ректора, произнесена по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието "Доктор хонорис кауза” на Алма матер.

Възмутен от клеветите, проф. Анастас Герджиков реши да се включи извънредно в ефир. Той настоя Дончева да му се извини, защото нещата, които говори, са лъжа.

"Мои колеги ми се обадиха разтревожени от университета, за да ми кажат, че Татяна Дончева ръси откровени клевети. 
Не е вярно, че СУ е присъдил титлата "Доктор хонорис кауза" на Бойко Борисов. Не е вярно, че аз съм произнесъл слово. Очаквам да се извини на мен и на университета", заяви гневно проф. Герджиков.

Дончева побърза да се оправдае, че както е казала в самото начало, е попаднала на информацията от интернет. 

"Сигурен съм, че Дончева иска да управлява, но ако я събира от интернет, не може", каза още проф. Герджиков и отново настоя да получи извинение.

"За 2 дни 3 пъти бях залят с помия", каза с възмущение той. 

Както БЛИЦ съобщи, буквално часове след информацията, че проф. Анастас Герджиков ще бъде издигнат за кандидат-президент, сайтът на "бащата на фалшивите новини" Арман Бабикян Информиран.нет разпространи изключително гнусен фейк, който мълниеносно плъзна във Фейсбук. 

Партенката гласеше, че Герджиков е удостоил със званието "Доктор хонорис кауза" Бойко Борисов, след което е произнесъл похвално (и безумно) слово в негова чест.