Донев обяви решение от изключителна важност за доставките на газ!

800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на „Бултаргаз“, доведен до фалит от правителството на Петков

„Искам да сложа край на политическите злоупотреби по темата. Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове, алинеи и документи“, това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

БЛИЦ уточнява, че в последните дни от „Продължаваме промяната“ (ПП) се упражняват в социалните мрежи на тема енергетика именно използвайки различни хаштагове.

Не може да се допускат злоупотреби. Още повече това да се прави за политическа употреба“, заяви още министър-председателят.

Търсим бързи и ефективни решения за доставките на газ, но кризисният щаб ще възстанови и синхрона и добрата организация между министерствата“, категоричен бе Донев.
 
„800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на „Бултаргаз“, като ще бъдат уточнени условията за връщането на тези пари“, допълни премиерът.

„Решението е от изключителна важност, защото заемът ще стабилизира финансово състоянието на „Булгаргаз” и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон”, подчерта министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук