Движението за права и свободи (ДПС) продължава с усилията да подкрепи предложението на своя депутат Делян Пеевски за намаляване на ДДС на хляба и някои други „чувствителни“ стоки. Това стана ясно от думите пред БНТ на Халил Летифов, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

„Ще търсим срещи със съсловни организации, които да ни покажат механизма, по който крайната цена на хляба да бъде намалена. България е най-бедна по доходи в ЕС. С нашето икономическо развитие ние ще си вървим на опашката така още едно - две поколения, които обричаме на бедност. Ако искаме да догоним страните от средноикономическия ешелон в Европа, трябва да работим за поне двойно увеличаване на икономическите показатели, да подобрим условията за инвестициите и благосъстоянието както на фирмите, така и на служителите“, каза депутатът от ДПС.

Ако намалим крайната цена на хляба, ние ще подпомогнем хората с най-малки доходи, така че това не е популизъм. Дебатът ще бъде дълъг, допълни Летифов.

По темата за намаляването на партийните субсидии той заяви, че предложението на ГЕРБ има единствено и само популистки цели: „Въпросът е откъде ще идват допълнителните средства, движението на капитали и кой на кого е длъжен. С държавното финансиране процесът е прозрачен - партиите се отчитат пред Сметната палата, знае се за какво са разходвани средства.“

Никой избирател не е длъжен на ДПС или на която и да е партия. За нас местните избори са изключително важни, защото местната власт е най-близко до проблемите на хората. Настояваме да се определят политики за местната власт и те да бъдат подпомагани от държавата, допълни още Халил Летифов.