Общинският съвет на ДПС в Кърджали даде на прокурор лидера на партия „Атака” Волен Сидеров. Жалбата е внесена тази сутрин в деловодството на Окръжна прокуратура – Кърджали и е подписана от общинския лидер на Движението Сейфи Неджиб, съобщи Фрог нюз.
Хората на Доган реагират срещу проведения от Волен Сидеров и негови симпатизанти незаконен митинг на 13 февруари пред сградата на кметството. Тогава над 200 атакисти, предвождани от националния си лидер, пристигнаха в Кърджали, за да протестират срещу оскверняването на християнски гробове в родопското село Опълченско от турски младежи. Вандалските действия на учениците бяха записани с мобилен телефон и качени като клипче в Интернет. В жалбата на ДПС се изтъква, че лидерът на „Атака” е насаждал етническа вражда, скандирайки „Турски ибрикчии”. Опитал се е да припише хулиганската проява на една цяла етническа общност и така е създал опасност от напрежение между българи и турци в района.
"Опасно за мира в България и Родопите е само ДПС. Ако "Атака" не беше пристигнала в Кърджали и полицията, и прокуратурата щяха да прикрият инцидента с поруганите християнски гробове. Размърдаха се и заловиха престъпниците, чак след като ние надигнахме глас". Това заяви за Frognews.bg Волен Сидеров. Според него ДПС тенденциозно представя гаврата с християнските гробове като хулиганска проява. На самия клип ясно се чувало, че учениците казват "Мохамед е велик", отправят псувни срещу партия "Атака" и след това започват да безчинстват. "Това е планирана акция. Те са отишли специално, за да хулят кръста и потъпкват паметта на мъртвите, а зад тях, с цялата си наглост и цинизъм, стои мафията ДПС", каза Сидеров. Той припомни, че преди няколко години зам. областният на Пазарджик Реджеб Молла призова открито на митинг християните да бъдат изгонени от Родопите, но и до днес няма реакция от прокуратурата. Сидеров се закани "Атака" да развали комфорта на ДПС в Родопите и в губернията Кърджали. Сериозна гражданска активност щяла да се надигне срещу хората и политиката на Доган. /БЛИЦ