Депутатът от ДПС Митхат Метин е заплашил с “челен сблъсък” шеф на общинска земеделска служба, защото за трети път отказва активисти на ДПС да правят кариера в държавната администрация. Това стана ясно от репортаж, излъчен по Нова тв.
В него депутатът разговаря с Володя Гичев, шеф на службата в гр. Левски и настоява да смени заместничката си с човек на Ахмед Доган:

- Володя, ти за втори път ми отказваш, приятелю. Сега отказваш на моя общински председател да помогнеш. Значи трети път, просто... ще се сблъскаме челно.
- Защо да се сблъскаме челно, бе, г-н депутат? Първия път ти отказах, защото ти изложих мои изключителни причини.
- Сега пак излагаш изключителни причини на жената, защото щяла да става баба. Ами другата ще става майка на кандидат-студентка. Ще се сблъскаме.
- Много добре виждам обстановката, в която живеем и работим. Не й е приятно да отиде с едно стъпало надолу, защото трябва. Не можах да свърша задачата, защо много добре знам какво е да съм на нейното място.

Гичев се появи в студиото на "Здравей България" с колеги от Плевенския регион, които изгубили работата си, за да дадат път на кадри на ДПС. Ралица Добрева - шеф на земеделската служба в Д. Дъбник, и колегата й от гр. Левски Володя Гичев били уволнени. Съкратени са и 3-ма техни заместници - Емилия Цонева в Д. Дъбник, Галя Бойкова в Червен бряг и Ценка Калонкина в гр. Левски.
"За 17 г. съм проверяван като шеф многократно, но след отказа ми да вървя по този път за 3-4 месеца бях
наказан дисциплинарно, което обжалвам", разказа Гичев. "Нямам нищо против партията и етноса, а съм срещу назначаването на некомпетентни хора", каза Емилия Цонева. Под ножа отишли агрономи, инженери и агроикономист със стаж в системата 10 и 17 г., както и специалист пред пенсия. /БЛИЦ