ДПС: Кирил Петков и кръгът "Капитал" на олигарха Прокопиев разпространяват манипулации за Пеевски!

ДПС се утвърди през годините на прехода като националноотговорна партия, отстояваща единствено българския национален интерес

От политическа партия ДПС изпратиха официална позиция до медиите, свързана със задкулисието на кръга "Капитал" и бизнесмена Иво Прокопиев.

Вижте текста без редакторска намеса:

За пореден път в последните месеци управляващите, в лицето на премиера Кирил Петков, както и медиите от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев, си позволяват да разпространяват публично неистини и манипулации, уронващи престижа на ДПС и на народния представител г-н Делян Пеевски.

Тези внушения, включително тиражирани в четвъртък и от изданието „Медиапул“, че ДПС има нещо общо с „Южен“, „Турски“ или който и да е друг проект за пренос на газ, са откровена лъжа, а опитите на кръга „Капитал“ и на неговите политически говорители да манипулират общественото мнение по тази тема, както и да вменят на ДПС и на нейни функционери несъществуващи „руски“ връзки, са предварително обречени на неуспех.

ДПС се утвърди през годините на прехода като националноотговорна партия, отстояваща единствено българския национален интерес. Същевременно, защитата на либерализма и евроатлантическите ценности не само са най-достоверният атестат за политическата същност на Движението, но отдавна са оценени и от партньорите ни в Европа и света, като ДПС е уважаван член на Либералния интернационал и Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

На българското общество също така е добре известна съществената роля на ДПС за развитието на демократичния процес, за евроатлантическата ориентация на страната ни, за защитата на основните човешки права и свободи и за опазването на етническия мир, като тази роля през годините никога не е била поставяна под съмнение.

Още през 1991 г. партията категорично заяви курс към НАТО и Европейския съюз, като тази политика на ДПС остана последователна в годините. Членството на България в НАТО през 2004 г. и присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007г. се случи, когато ДПС е част от управлението на държавата и активно участва в присъединителните процеси.

В контекста на настоящите геополитически събития и след започването на неоправданата руска военна агресия срещу Украйна, ДПС не изневери на своята позиция и бе в основата на приемането на декларацията на Народното събрание за категорично осъждане на грубото нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателството срещу териториалната цялост чрез военна интервенция срещу Украйна.

В този смисъл, всякакви опити на политици и медии на олигарси, чрез изопачаване на историческата действителност и тенденциозното опорочаване на събития и факти, да пришият към ДПС несъществуващи зависимости и чуждо влияние, няма да постигнат целения от авторите им резултат.

Нещо повече, въпреки очевидното желание на задкулисния политико-олигархичен модел в държавата руското влияние в страната да се засили - с което да бъдат подкопани политиките на нашите евроатлантически партньори в България и региона, уверяваме както управляващите, така и техните медийни аватари, че ДПС, както и досега, ще се бори с всички сили това да не се случи.