С горещи страсти започна днешното събрание в парламента. "Председателят на парламента Никола Минчев да си подаде оставката, ако не може да си върши работата". За това настоя лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на днешното пленарно заседание.

Причината лидерът на движението да поиска оставката на Минчев е негов въпрос до вътрешният министър Бойко Рашков. От трибуната Карадайъ подчерта, че още на 15 декември е поискал Рашков да му даде документите за проверяваните по време на кампанията граждани за купуване на гласове. 

Според Карадайъ обаче Рашков не е дал конкретен отговор на въпроса му, нито е представил документите, които му е поискал. Затова и още миналата седмица лидерът на ДПС подчерта, че според правилника на парламента и Конституцията министрите са длъжни да отговарят на депутатите и да им представят документи и поиска Минчев да настоява пред Рашков той да отговори.

Днес обаче Карадайъ обясни, че отговор все още няма и настоя Минчев да подаде оставка, ако не може да си свърши работата.

"Влезте в ролята на председател на Народното събрание и министрите да ми предоставят поисканите документи, както повелява Конституцията. Ако не можете да свършите тази работа, освободете това място, за да се заеме от човек, който може да изпълнява функциите и задълженията на председател на парламента", настоя Карадайъ.

"На интернет страницата на Народното събрание е публикуван отговорът на г-н Бойко Рашков, вашето възражение също е изпратено", отвърна му Минчев.

"Отговор няма", настоя Карадайъ.

"Щом това писание е отговор според вас, значи от тук нататък трябва да влезем в процедурата за оставка на председателя на Народното събрание", каза още лидерът на ДПС.

Бившата министърка на туризма Николина Ангелкова също направи забележка на Минчев, че нейни въпроси не стигат до премиера Кирил Петков.

"На два пъти връщате мои въпроси за мерките в туризма. Настоявам той да отговори какви мерки са предприети и колко от тях са достигнали до българския бизнес", настоя тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!