Драма: БНТ посече президента Радев за изборите през юли

Емил Кошлуков обясни, че медията тогава ще излъчва финала на ЕВРО 2020

Изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков сигнализира, че избраната от президента дата за предсрочните парламентарни избори не е добра. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерката на БСП върна мандата на Румен Радев, а той от своя страна обеща другата седмица да разпусне Народното събрание, да назначи новия състав на ЦИК и да подготви страната за предсрочни избори на 11-ти юли. 

Тази дата обаче е крайно неподходяща според шефът на БНТ. Ето какво пише Емил Кошлуков в профила си в социалната мрежа:

"Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по футбол, ЕВРО 2020. БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума.

Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност.

И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала.

Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти. Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи.
"

 

Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по...

Posted by Емил Илиев Кошлуков on Wednesday, May 5, 2021

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!