Първи реакции след рокадите по високите етажи на властта. Бившите управляващи видяха в действията на служебния кабинет опит за овладяване на средства от хазната. А целта на министрите на президента била една - да се овладеят кризите наследени от предходното управление.

"Това е обезпокоително. Докато областните управители със забележителна скорост са сравнително стандартна процедура, когато една власт застъпва друга. По отношение на НАП и Митници имам големи въпросителни, защото ние оставихме държавната хазна в много добро състояние. Има милиард и половина излишък. Парите, които г-н Спецов събра миналата година са много по-големи от преди това", коментира Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Още лоши новини за Спецов! Прокуратурата разследва...

Отговор дойде от служебния правосъден министър Крум Зарков, според който реваншизъм в действията на властта няма.

"Служебният кабинет беше наясно, че ще се откаже под прицела на всички, както на всяка критика, така и на тази трябва да се отговаря сериозно и отговорно и мисля, че се случва", смята служебният министър на правосъдието Крум Зарков. 

"Все още нямаме решение за коалиция преди изборите, но коалиция след изборите със сигурност ще има, тъй като ние сме много добри партньори и споделяме голяма част от нашите ценности", каза още Лорер.

До старта на официалната предизборна кампания остава по-малко по-малко от месец . 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук