ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков. Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) в кулоарите на парламента по повод последните драми в Народното събрание (НС).

снощи Кирил Петков някъде си разкъсваше ризата и казваше, че ще показва червени картони. Те са отвратителни долни, лицемери.

БСП правят от известно време един танц. Ако не започне заседанието, след това ще ви поканим на официален брифинг.

Стискайте палци да оздравеят момченцата от ПП-ДБ", каза Тошко Йорданов.

Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Разиграват театър. Може би, искат да се върнат в романтичните месеци, в които Корнелия Нинова беше икономически министър в кабинета на Кирил Петков", каза още Станислав Балабанов.

Припомняме, че ПП-ДБ и БСП внесоха искане за предсрочно освобождаване на Желязков за цялостното му поведение като ръководител на институцията и за системно неизпълнение на законодателната програма. Според ПП-ДБ Желязков злоупотребява с власт и правомощия и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

По-рано оставката на председателя на парламента поискаха и от "Възраждане" с конкретен мотив-  не беше допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с аргумент, че не отговаря на Конституцията.

Малко след 09:40 часа бе направен повторен опит за събиране на кворум. В зала бяха регистрирани 125 народни представители - така Желязков даде старт на днешното пленарно заседание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!