Бяха непочтени към мен, но няма да търся отмъщение. Това заявява в интервю за неделния брой на в. "24 часа" отстраненият зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. "Вярно е, че с акта на отстраняването ми към мен постъпиха непочтено, но аз нямам намерение да търся отмъщение и да нападам някого", посочва той.
Според него не отговарят на истината твърденията, че със Сертов са в сериозен конфликт и от месец не си говорят. "В четвъртък (бел. ред. в деня на уволняването на Иван Драшков) аз бях при него, за да му докладвам за някои материали. Той ми каза, че има доста сериозно напрежение около информационната разработка "Галерия" и около подписката срещу Дончева, но не ми каза, че след няколко часа Министерският съвет ще ме отстрани", посочва Драшков. 
"За мен лично конфликт не е имало. Но все пак това постоянно се говореше. Имаше и публикации. Затова аз няколко пъти ходих при него и го питах: "Петко, имаш ли някакви забележки към мен?". Той отговори отрицателно и аз му предлагах на няколко пъти да излезем пред медиите и да кажем няколко думи, за да разсеем тези съмнения. Бях готов да го обясним. Тези слухове не помагат на службата. Защото ако наистина има такъв конфликт, това не говори добре за председателя", казва още Драшков.
Той подчертава, че най-обидното е било, че никой не му е обяснил в очите за какво става въпрос и той е научил от медиите, че е уволнен. 
Не съм организатор на подписката срещу депутатката Татяна Дончева, заявява Драшков. "Вярно е, че съм се подписал пръв, но при нас е така, първи са най-старшите. Освен това не бих казал, че тази декларация политизира агенцията. Напротив, тя е срещу намесата на политици в работата на агенцията", смята той.  /БЛИЦ