Министерството на държавната администрация и административната реформа обявява шест търга за отдаване под наем на недвижими имоти. Два от тях са за почивните бази “Боровец” и “Приморско”, а станалите четири са за отдаване под наем на обекти към почивна база “Слънчев бряг”, съобщиха от ведомството.
За 10 години държавните служители ще се разделят с почивките си в станциите на министерството в Приморско и в Боровец. Началната тръжна месечна наемна цена за базата в Приморско е 4000 лв. , а за тази в Боровец министерство иска поне по 3900 лв. на месец.
Ресторантски блок и кафе-сладкарница към почивна база “Слънчев бряг” също ще бъдат дадени под наем за 10 години. Наемът на месец трябва да е поне 4600 лв. За коктейл – бар в същата станция министерството ще получава най- малко по 500 лв., за тенис кортовете иска по 1500 лв. и за част от партера в ресторантския блок – по 750 лв. на месец.
Документите за участие в търговете трябва да се изпращат в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа. /БЛИЦ