От софийската организация на ДСБ призоваха Столична община да свика кризисен щаб заради проблема с боклука, в който да влязат и кметовете на районите и общинските съветници. Кметството трябва да създаде общинско предприятие, което да почиства столицата, смятат тъмносините.
Кметът на Район Лозенец Прошко Прошков припомни, че през лятото той е направил демонстрационно почистване на района и ако още тогава е направена процедура за създаване на общинско предприятие по почистване, сега нямало да има криза. Атанас Атанасов каза, че общинските съветници от ДСБ ще подкрепят усилията на общината за решаване на проблема със сметопочистването на София.
Столичният кмет Бойко Борисов обяви вчера, че предприема постъпки за прекратяване на концесионния договор с "Новера", след като фирмата отказа да извозва боклука в обслужваните от консорциума 19 от общо 24-те района в София. От "Новера" аргументираха решението си с неизплатени от общината задължения. От Столична община бяха категорични, че са преведени всички дължими суми./БЛИЦ