ДСБ настояват главният прокурор да разпореди разследване на случая с починалия в нощта на първия протест 60-годишен мъж в 4-то РПУ. Според партията не е била предоставена лекарска помощ на починалия, а той е декларирал, че не е в добро здравословно състояние.
"Настояваме още днес тези хора да бъдат разпитани. На второ място смятаме, че Станишев трябва да подаде оставка задължително, защото е недопустимо, след като имаше предупреждение да не се използва насилие на протестите, да има един починал в полицейско управление. Още утре Георги Пирински трябва да свика извънредно заседание на парламента, на което премиерът да подаде оставка на правителството. Недопустимо е, когато има такъв инцидент, най-нагло да се лъже", заяви депутатът Атанас Атанасов.
Нагла лъжа нарекоха от ДСБ твърденията на МВР, че починалият не е бил сред протестиращите в сряда.  Освен това те отбелязоха, че човекът е бил в коридора, извън килиите с още един задържан, като е бил закопчан с белезници за парното. Той е поискал медицинска помощ, като е казал, че му е лошо и че има нужда от лекар. Четиримата свидетели на случилото се, които тъмносините срещнаха с медиите, са се запознали с възрастния мъж в 4 РПУ, а едното момче е видяло тюхкането на служителите в районното при прилошаването му, а след това и настъпването на смъртта.
Четиримата посочиха, че мъжът е имал лепенка „Серго, върви си” на якето, което според тях е абсолютно доказателство, че е бил на митинга. Те определиха като лъжа твърдението на МВР, че възрастният мъж е бил автоджамбазин. Момчетата разказаха, че полицаите в районното са ги малтретирали.  /БЛИЦ