Твърдата позиция на БСП и ДПС срещу временната комисия, която да провери смъртта на арестанта Пламен Куцаров е най- ясното доказателство, че упражнението насилие е било планирано и осъществено по нареждане на премиера Сергей Станишев и политическото ръководство на МВР. Този коментар направи Атанас Атанасов от ДСБ, след като по–рано днес с гласовете на двете управлящи партии беше отхвърлено искането на НДСВ и на опозицията за сформирането на временна парламентарна комисия, която да разследва обстоятелствата около зачестилите случаи на смърт в арестите на МВР, предаде парламентарният репортер на БЛИЦ.
Смъртта на Куцаров прекрати действията на прокуратурата за разкриване на престъпна мрежа за отнличания, защото той беше ключов свидетел по делото, подчерта тъмносиният депутат. Той разкритикува “Атака” заради отсъствието на депутатите от пленарна зала, което позволи на БСП и ДПС да надделеят при гласуването.

Таняна Дончева от левицата пък предупреди НДСВ, че не е зле, когато използват оръжия, да знаят, че те могат да се обърнат срещу тях.
От парламентарната трибуна тя каза, че юристите в парламента трябва да правят разлика в разделението на властите. Депутатът посочи, че никога не е възпрепятствала проверки, извършвани във вътрешната парламенатарна комисия, но имало някакви рамки, които "диктуват елементарните парламентарни правила".
"Мисля, че дори председателят на вътрешната парламентарна комисия,Минчо Спасов" от НДСВ, не бива да се изживява като особена институция, надпартийна, извънземна и свръхелитна", каза Дончева.
"Коалиционната дейност изисква и някаква добронамереност, толерантност и търпимост", допълни левият депутат.

ДСБ застана зад кагегоричната позиция, че ще продължи натиска за разкриване на истината и за причините, които водят до полицейско насилие. Хората на Иван Костов ще предложат на опозицията и на НДСВ да формира подкомисия към парламентарната комисия по вътрешна сигурност, която да разследва МВР.
Камелия Цветанова, БЛИЦ