ДСБ скочиха като ужилени след тежките думи на Борисов

От партията изпратиха декларация след като премиерът избухна срещу РБ

Демократи за силна България (ДСБ) скочиха като ужилени от коментара на премиера Бойко Борисов пред журналистите в парламента днес. Припомняме, че министър-председателят избухна, тъй като се провали извънредното заседание на парламента. " От къде на къде Реформаторите сега ще се правят на опозиционна партия и не идват на работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента." От ДСБ обаче разпратиха до медиите позиция - отговор.

Стана ясно още, че в късния следобед премиерът свиква извънредно заседание на кабинета. Както БЛИЦ писа възможно е Борисов да се раздели с някои от министрите си.

Подплашени от развоя на събитията от ДСБ излязоха с позиция-отговор. Според тях Борисов дестабилизира държавата с предизборна цел. "Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина свидетелстват за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка, се казва в позицията на демократите.

В изявлението от ДСБ се обръщат и към партньорите си от Реформаторския блок с призив да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на своя кандидат за президент Трайчо Трайков, а не в "партийни договорки с ГЕРБ".

Само изборът на силен и независим десен президент ще предпази държавата и обществото от несигурността и слабостта на премиера и мнозинството, заявяват от централата на ДСБ.

Призивът към партньорите от РБ явно е провокиран от информацията, че премиерът Борисов свиква извънредна оперативно заседание на Министерски съвет следобед. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!