Джамбазки: Избирането на новия председател на ЕК бе скандално

Според евродепутата някой трябва да понесе персонална отговорност за атаката срещу НАП

През последните месеци народните представители от ''Атака'' работеха за това да саботират общите усилия в малката коалиция. Така че не е неочаквано това развитие на събитията. Да не говорим, че те съсредоточиха кампанията си върху клевети и лъжи по адрес на ВМРО, заради което ще понесат своята съдебна отговорност.

Така коментира изключването на партия ''Атака'' от Обединени патриоти евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на БНТ.

,,Извършеното от тях беше безобразна глупост и това е логичен завършек на поведението на тези хора. Извинявайте, обаче председателят на ПГ на ОП в 97% от случаите не е присъствал в парламента за гласуванията'', заяви Джамбазки, но увери, че голямата коалиция не е застрашена.

,,В техен политически интерес е да продължат да подкрепят управлението на държавата'', каза той.

,,Случващото се в българските институции е тревожно, меко казано. Електронното управление продължава да бъде мит в държавата, а същевременно се хвалим, че у нас има много грамотни хора в тази система.

Въпросът след атаката към НАП е какво правят отговорните министерство и администрация? Със сигурност някой трябва да понесе персонална отговорност за тази атака'', коментира евродепутатът пробива в приходната агенция.

,,Делегацията на ВМРО настояхме да бъде организирана среща между министрите на транспорта от пет държави, с които да обсъдим пакетът Мобилност. Позицията на групата на европейските консерватори е най-ясна и твърда по този въпрос'', добави Ангел Джамбазки.

,,Избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК за мен беше скандално, безпринципно и още едно доказателство, че европейската бюрокрация трябва да се промени'', посочи в заключение той.