Джамбазки разкри: Изпих няколко чаши вино и... ВИДЕО

Ако не бях постъпил неразумно, нямаше да давам такива обяснения, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки

„Направих неправилна преценка на собствените си възможности. Изпих няколко чаши вино, но очевидно достатъчно, за да покаже техническото средство, че нивото на алкохол в кръвта е повече от разрешеното по закон".

Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в специално интервю за рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова” по Нова телевизия.

„Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам”, обясни Джамбазки.

Проверката е била рутинна и е извършена в района на Самоков, по пътя за Боровец. По думите на Джамбазки кръвната проба му е била взета в рамките на час. Той отрече това да е станало във ВМА.

„Аз правя грешки понякога, това е една от тях. Но да съм толкова глупав, дори да ми хрумне да ида във ВМА, където пряко това би засегнало авторитета, достойнството и името на министъра на отбраната и мой председател, не съм толкова глупав”, каза още той.

„Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш”, уточни Джамбазки.

„Ако не бях постъпил неразумно, нямаше да давам такива обяснения. Вината си е изцяло моя. Най-скъпото нещо в живота е училището. Човек се учи от това, което е направил погрешно”, заяви евродепутатът.

Джамбазки сподели, че не е ходил на свиждане на Нено Димов, но скоро би го направил. „Не са много възможните поръчители на това „убийство”.

В този случай за мен лично прехвърлянето на отговорността изцяло върху Нено Димов е абсолютно несправедлива. Той е най-малко отговорен ако четем закона. Трябва да се търси отговорността на този, който е позволил да се източи язовира”, смята той.

За историята с къщата в Барселона, с която бе обвързан премиерът Борисов, Джамбазки заяви, че в Европарламента никой не се интересува от подобни публикации. Според него, ако това е фалшива новина и продължи да се върти, няма как да се убедят гражданите, че не е истина.