Един от най-успешните кметове на ГЕРБ разкри пред БЛИЦ нещо неочаквано за него на изборите

Това е изключително сериозен успех, който същевременно е и един много сериозен ангажимент към гражданите

Един от най-успешните кметове на ГЕРБ на настоящите местни избори е Калин Каменов. 

Във Враца при 99.17% обработени протоколи още на първи тур досегашният градоначалник печели с умопомрачителните 72.79%.

За това очаквал ли е толкова категорична победа, кои са приоритетите му и в каква посока ще работи през следващия си мандат, потърсихме за коментар Калин Каменов. 

Вижте какво каза той пред БЛИЦ: 

- Г-н Каменов, поздравления за впечатляващия резултат, който постигнахте на първи тур от местните избори във Враца. Как ще коментирате успеха си? 
- Това е изключително сериозен успех, който същевременно е и един много сериозен ангажимент към гражданите, които са гласували такова огромно доверие към мен и екипа ми. 

Колкото да радва победата, толкова и ангажира. Този огромен процент, с който победих, трябва да бъде защитен с работа. Той е оценка и заявка за още по-добри резултати за нашия град.

- Кои са Вашите приоритети оттук нататък и какво смятате да промените във Враца?
- Ще работим по отношение на подобряване на инфраструктурата на града, която преди години беше сериозен проблем на Враца. Също така наш приоритет е довършване на водопровода в града, за да може врачани да имат качествена питейна вода. 

Ще работим в посока завършване на сериозните инвестиции по отношение на новите работни места във Враца. Изграждане и реализиране на проекта за новия екологичен градски транспорт, успоредно с подобряване на уличното осветление в града, така че той наистина да придобие един завършен европейски вид. 

- Очаквал ли сте толкова разгромяваща победа?
- Ако трябва да бъда честен - не. Очаквах победа на първи тур, но не чак толкова голяма. Това е впечатляващ резултат, който е и много ангажиращ. 

- Вие сте и президент на футболния отбор Ботев (Враца), който към момента не се представя толкова убедително в Ефбет лига. Какви са очакванията Ви за бъдещето на тима? 
- Очаквам отборът да почне да побеждава, защото ни липсват победи и това тежи. Има добър екип и футболисти и смятам, че това моментно отпускане в отбора трябва да бъде компенсирано с концентрация и по-добра игра, за да можем да зарадваме хилядите привърженици в града. Очаквам още утре да отстраним Кариана (Ерден) за Купата на България. 

Както футболът е отборна игра, така и изборите са. Затова искам да благодаря на всички мои колеги за прекрасната кампания, която беше направена и оценена по достойнство от нашите граждани. Когато предлагаш идеи, а не конфронтация, тогава хората го оценяват и резултатът е на лице. Благодарен съм на всички, които ни подкрепиха. 

Тези победа е не само от членовете и симпатизантите на ГЕРБ, без които нямаше триумфът да е толкова изразителен, но и хора от всички пространства в града ни подкрепиха, защото видяха че, когато се работи качествено за града, те се оценяват. 

- Като човек, който пряко се интересува и работи в посока развитието на българския спорт, как оценявате състоянието на футбола у нас?
- В момента той е в процес на карантина, на започващо оздравяване. За да може да мине добре лечението, са нужни добри специалисти, лекари, които да могат да направят съответната оздравителна програма и режим, с който организмът на БФС да влезе в порядъчен вид.

Трябва да има истинска програма за развитие на българския футбол с дългосрочна визия от 10 години. Всяка една структура и организация трябва да работи се една такава визия, за да може да се прави след години анализ и оценка на постигнатото. 

В БФС трябва да влязат хора, които обичат наистина играта и са готови да дават много повече от себе си, за да се изграждат работещи школи, материална база, да се инвестира в добри специалисти, които да могат да подготвят подрастващите за предстоящи футболни победи. 

Този спорт не е просто ритане на топка, той е педагогика и психология, за да може подрастващите да има кой да ги подготвя емоционално и направи борбени мъже, които да са освен технични спортисти и достойни личности, а не да виждаме предаване, както в последния двубой с Англия. 

Ние бяхме като боксова круша, това е манталитет, характер, който се изгражда. Трябва да влязат хора, които да имат желание да развиват децата, а не водещото да бъде заплатата. 

За щастие в българския футбол има такива хора, просто трябва да им бъде шанс. Във Враца показахме, че с минимум средства постигаме максимум резултати. Нашият отбор с един бюджет за "Б" група се държи достойно. 

Преди години имаше във Враца едва 40 деца в школата, днес са 240. При нас има още много какво да се случва, но това е нещо, което може да се случи в Плевен, Търново, Благоевград, Кюстендил, Перник и други градове, в които през годините във футбола е имало традиции и са излизали талантливи български футболисти. 

Интервю на Ивайло ИЛИЕВ, БЛИЦ