Ексклузивно! Борисов проговори за Добрев, БСП, кумовете, уволнената съпруга на финансовия министър, нахалния кмет на Хасково, мъката на сестра си и...

Всеки съди сам по себе си. За БСП управлението винаги е било власт и пари, Делян Добрев винаги е бил специалист в областта си. Реакцията на партията е разбираема, защото той е в партията от началото. Тук мисля, че е грешката на партията. Толкова ангажираната ми програма не ми позволи да се видя с тях. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод оставката на Делян Добрев.

 "Тезата и БСП са правили така" не е в наша полза. Всички знаем какви са БСП. Разговарях с Добрев в неделя сутрин. Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт. Тогава хората могат да оценят плюсовете и минусите на един човек. Да, партията иска да остане и той е добре дошъл", каза още Борисов.

"Отдавна думата кум няма значение в обществото както е било в едно време. Да ходиш да взимаш. На кум вода се не гази. Сега младите хора търсят някой приятел, който да сложи един подпис, за да узаконят акта", коментира премиерът.

"Дори нахалството на кмета да не си отива с Делян Добрев не го разбирам. Но това е негов морал, негово право. В разговора ми с Добрев аз усетих, че той иска да покаже именно такъв морал, като си подаде оставкат", посочи още той.

"Ние 2009 дойдохме и обещахме да няма роднидни в бордовете, да няма партийни назначения. Защото имаме и другия пример. Финансовият министър. Той уволни жена си и тя седи вкъщи и киселее. И моята сестра, като всеки лекар искаше да стане принципал на една болница. Тя до ден днешен кълне Москов, но истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я назначават. Моята дъщеря, ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата", каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!