Аз много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел. Този който ще е премиер и вицепремиер, трябва да има самочувствието да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив относно споразумението за правителство на ротационен принцип.

Полетя от щастие! Нов голям удар за Бойко Борисов СНИМКИ

По повод окончателния документ, с който ще бъде уреден въпросът за кабинета, той посочи: "Споразумението се сключва първо пред очите на народа". Той поздрави лидерите на ДБ и ПП и ги посъветва да не гледат сайтове и телевизии докато не направят правителство, защото "тези, които казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система, а това са шести подред избори, сиреч катастрофа". 

"Не е коалиция. Ако е коалиция, аз и Кирил Петков ще сме премиери или министри", заяви той по повод споразумението с „Продължаваме Промяната - Демократична България”.

"Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. Това дава възможност, ако се загърби егото, както направихме аз, Кирил Петков, Христо Иванова, ако щете ген. Атанасов, да преодолеем хаоса и кризата", обясни Борисов.

Той се разгневи на журналистически въпрос относно бъдещите министри: "Дойдох потен да ви покажа уважение. Ако още веднъж ми зададете въпрос, на който съм отговорил, ще си тръгна. Чухте ли как отговорих? Че правителство и всичко останало в момента се прави от Мария Габриел и акад. Денков". 

"Видяхте уплаха в очите на всички и яростната атака от вчера на всички. Защо? Защото ще има редовен кабинет от евроатлантически партии", подчерта той. 

"Тези, които не одобряват, има 240 партии. ГЕРБ е партия за европейско развитие на България. Точка!", отсече той. 

"Жал ми е. Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите? Пенсионерите в Пловдив няма да вземат пенсии. И вие ме питате след 9 месеца - ами ще цъфнат налъмите сигурно, в Пловдив. Съжалявам много, но на такива трябва да им се отговаря по такъв начин. Сутринта ги слушах едни... Затова ги моля и Кирил, и Асен, и Христо, да не ги слушат. Какво щяло да се отрази на партиите би, пък на тяхната, пък на нашата... Абе ние юни месец нямаме държава", посочи Борисов. 

"Затова настоях аз Асен Василев да е в кабинета. За да може това, което е планирал, и счита, че може да го направи, от първия ден да го направи. Т.е. ако аз, Кирил, Асен и Христо сме в парламента, а други са министри, ние толкова се самохаресваме, че ще свалим кабинета. Отговарям малко с шега. Веднага трябва бюджет. Веднага в Брюксел план за възстановяване, веднага довършване на съдебната реформа", обясни той.

"Като се случат 3-4 хубави неща, пак да отидем на избори тогава, пак да се мразим, то няма да ни мине, ние няма да се заобичаме", добави той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук