Сивият кардинал в президентството Николай Копринков е овладял напълно бутиковата партия БСП. Това стана ясно днес на Националния съвет на събралата по-малко от 7% на последните избори соц. организация, който бе изцяло финансиран от станалия пословичен политик с прякора Копринката.

Истинските социалисти са потресени от безскрупулните действия на тандема Копринков - Румен Радев, който превърна партията на Димитър Благоев в развалина.

С днешната развръзка в БСП за всички вече е ясно, че Радев е решил да не създава проекта си "Трети март", а вместо това иска да се торпилира в политиката с резервната писта на БСП.

За целта основният му спонсор Копринков буквално е изкупил почти всички активно мислещи депутати от партията, за да ги превърне в свои марионетки. Задкулисният план предвижда на свикания в края на ноември Конгрес на БСП за председател да бъде избран именно Румен Радев, който ще се откаже от поста държавен глава, а неговият благодетел и ковчежник Копринков да му стане заместник.

Името на Копринков се обви със скандална слава покрай разкритията, че президентската институция е пълна с кеш. Човечецът от село Труд спешно се нужда е от депутатски имунитет, тъй като в службите е събрана изключително притеснителна информация за действията му. Самият той също е много притеснен, защото много добре знае какво е правил.

Плоският план обаче може да се осуети, ако социалистите изтръгнат своята над 100-годишна партия от ръцете на касиера и си я върнат обратно.

В противен случай БСП ще остане в плен на един семпъл човек и неговия пудел, който обитава големия кабинет на "Дондуков" 2.