Елин Пелин: Ангел Славчев си играе със страховете на хората

Жителите на Елин Пелин не избраха за общински съветник Ангел Славчев

Жителите на Елин Пелин не избраха за общински съветник Ангел Славчев. Той получи само 45 гласа в листата на измислената "Алтернативата на гражданите". Причината е, че прави само скандали в града и си играе със страховете на хората.

Освен това се опитва да ни разделя и владее, коментират местните. Веднага след изборите яхна нова манипулация - да прави референдум срещу заводи в Елин Пелин, които наемат работна ръка и хората получават заплати като в София. Безработицата в общината е изключително ниска заради многото инвестиции и близостта до столицата.
 
Например Елена Цветанова е сериозен негов опонент. "ОВОС е предварителна оценка и няма как да имате замервания и реални данни. Европейски доклади има за какво ли не, дори и за кривите краставици.

А въпросът ми е конкретен - какви замервания са направени и какви са данните от тях(числа), а не общи приказки. Защо за половин година, така и не намерихте един специалист - химик, който да даде професионален коментар на технологичния процес и оборудването?

Като държавните институции не обръщат внимание, към коя еко организация се обърнахте за съдействие? До тук виждам само общи приказки и  спекулации със страховете на хората  - нищо конкретно  и  документално обосновано. Подобна истерия имаше преди 20 години при пускането на Миролио", обяснява Елена Цветанова.
 
"Да уточним заводът е за рециклиране на найлонови торбички. Според Вас как ще се справим с екологичните проблеми, след като всеки опит да се направи нещо в тази посока не се приема? Дайте конкретни резултати от неспазени норми и замърсяване. А когато е отредено за едно се прави промяна на предназначение, което е доста сложен процес, ако не знаете и пак се иска разрешение от ДНСК -момко! Нещо май право на мнение не трябва да имаме а? Когато виждам явни лъжи, няма как да мълча!", подчертава Албена Войнова.
 
Самият Ангел Славчев вече не се приема добре в града, допълват местните. Той е пришълец, който се намести преди 10 години и сега ни яха и се опитва да ни командва. Няма да стане, казват жителите.
 
Ангел Славчев беше сред водещите на протеста срещу първото правителство на Бойко Барисов. Тогава то падна и доведе на власт БСП и ДПС при Орешарски.