Етиен Леви с тежка диагноза за колегите си в парламента

Когато няма добра политическа воля, няма как да се сформира правителство, твърди той

Бил съм избирател дълго време. Когато няма добра политическа воля, няма как да се сформира правителство. Това заяви пред Bulgaria ON AIR независимият депутат Етиен Леви, който вече два месеца е част от Народното събрание (НС).

"Обединението прави силата" трябва да се обърне, смята той.

"Силата прави обединението" и бизнеса. Има хора, които от 25-30 години са там и в парламента се чувстват като в бащиния. За мен това място е свято. НС е доста сериозна школа и го сравнявам с две Магнаурски школи. Можеше да се направи правителство. Очаквах чудо. Политическата воля попречи", обясни Леви.

Някои казват, че сме отстъпници - няма такова нещо. Имаше определена група от хора, които подадоха заявление, че искат да бъдат независими в парламентарна група и изказаха недоверие към останала част", посочи той.

"Имаше много намеси. Разцеплението е планирано. Имало е определени интереси и хора, които не са очаквали, че ще излязат непознати за тях депутати. Ние влязохме с ясно мисъл - да работим за обществото. Една част от депутатите на ПГ на "Величие" не са били удобни.

Няколко депутати се подложихме доброволно на детектор на лъжата. Почтен съм. Психиката на хората в парламента е увредена. Предложението за Комисията, която да разследва Ивелин Михайлов, дойде от партия "Възраждане", подчерта той.

Относно дискутирания заговор да се свали Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание, Леви заяви, че президентът Румен Радев трябва да се намеси.

"До този момент г-жа Рая Назарян си върши чудесно работата. В доста от случаите председателят на НС се явява като умиротворител. Хората се умориха от политици, които си гледат частните партийни интереси", категоричен е депутатът, който обяви, че вратата към "Величие" е затворена.