Ето как започна срещата между ИТН и БСП! ВИДЕО

Надяваме се всички политически партии да надмогнат политическите си интереси, каза Виктория Василева

"Има такъв народ" (ИТН) събира всички партии без ГЕРБ за разговори за съставяне на мандат. Срещата между ИТН и БСП започна преди минути.

БЛИЦ припомня, че вчера от партията на Слави Трифонов първо се срещнаха с лидерите на "Демократична България" (ДБ), а утре им предстои и с тези на ДПС.

От формацията обявиха, че няма да разговарят само с ГЕРБ, които днес определиха като "най-голямото зло за демокрацията" в България.

Така те отвърнаха и на критиките, че ще обсъдят бъдещия кабинет с БСП и ДПС, макар в началото категорично да отхвърляха това понеже са "партии на статуквото". Отново обаче декларираха, че искат да държат ДПС далеч от властта.

От страна на ИТН в консултациите с левицата участват Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева. А контактната група на социалистите е водена от Корнелия Нинова.

Виктория Василева, зам.-председател на ИТН заяви: "Надяваме се всички политически партии да надмогнат политическите си интереси. Искаме да видим къде имаме припокриване и разминаване в приоритетите си и да видим къде може да се срещнем по въпроса".

Нинова от своя страна заяви: "Поздравяваме ви за този ход, диалогът и разговорите са верният път. Знаете, че трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет. Имаме нужда от работещ парламент. Имаме предвид социалните проблеми, които са ни приоритет, предвид растящата бедност и повишаващите се цени... Трябва актуализация на бюджета".

"На разположение сме да разговаряме по политики и приоритети", каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!